menu
play_arrow

Ruta Joan Brossa

05 January 2012
star

Nascut i Viscut a Barcelona, Joan Brossa i Cuervo va ser un poeta, dramaturg i artista plàstic català que va tocar tots els gèneres d'expressió literària fins alhesores existents: literari, visual, escènic, instal·lacions, poemes objecte, poemes corporis...

La seva aportació en exposicions col·lectives i en poesia visual ha estat sempre constant i molt especial. De fet, el que més fa que la gent el recordi són els poemes repartits per la capital catalana, que són els que veurem en aquesta guía turística.

per més informació, visiteu la pàgina web oficial de l'autor:

http://www.joanbrossa.org/

A la dreta, tenim un petit vídeo en homenatge a Joan Brossa.Aquest video ha estat extret del seguent link:http://www.youtube.com/watch?v=QzZQUSoi8H0


Avall, podem veure el link del reportatge sobre la col·laboració de dos grans artistes: Carlos Santos prèn material de Joan Brossa per fer-la:

http://www.youtube.com/watch?v=kY4l06zKmTc

Sobre la Vida de Joan Brossa...

De manera breu, la seva vida artística es compòn de quatre etapes:

ORIGENS. Neix a l'any 1919, a Sant Gervasi, Carrer Wagner, Barcelona. Era un nen que es passava tot el dia al carrer.

JOVENTUD. Marcada per la Guerra Civil. Va formar part de aquella gent més grand e 16 anys que havien de fer front a la guerra.Després, va fer la Mili a Salamanca on va coneixer catalans vinculats a les AVANTGUARDES. També en aquesta etapa comença a vendre "llibres prohibits" pel règi franquista.

EL DESCOBRIMENT. Descobreix l'avantguarda de J.V. Foix, un famós cubista. Li fa de mestre. Brossa sempre deia: "les coses importants no s'ensenyen, s'aprenen". La seva gran creativitat va fer que aconseguís ràpidament la fama i poder publicar en revistes importants com Dau al Set, El gol o El diable.

LA MADURESA I EL RECONEIXAMENT. Coneix a autors importants, l'agafen per obres teatrals importants i per fer cartells publicitaris. Mor al 30 de Desembre de 1998.

Actualment un munt de obres seves fan que la gent el recordi com l'artista que va ser.

A la Dreta, fotografia de Brossa, extreta del seguent link:http://uploads.blogia.com/blogs/w/wi/wik/wiky/upload/20070226164754-joan-brossa.jpg

foto de lartista
  • place Fotos 2

  • place Fotos 7

  • place BÀRCINO

  • place Fotos 6

Related